- 1 kg krompirja
- 5 žlic olja
- 1 ščepec soli
- 1 šopek peteršilja
Krompir olupimo, operemo in narežemo na četrtine. Pečico segrejemo na 190 °C.
Pekač premažemo z oljem in nanj razporedimo narezan krompir. Dobro premešamo, da se lepo in enakomerno razporedi po pekaču. Nato ga položimo v ogreto pečico za 40 minut. Med pečenjem krompir nekajkrat pokapljamo z maščobo iz pekača.
Pečen krompirček vzamemo iz pečice, posolimo, popopramo in ponudimo.
Pekač premažemo z oljem in nanj razporedimo narezan krompir. Dobro premešamo, da se lepo in enakomerno razporedi po pekaču. Nato ga položimo v ogreto pečico za 40 minut. Med pečenjem krompir nekajkrat pokapljamo z maščobo iz pekača.
Pečen krompirček vzamemo iz pečice, posolimo, popopramo in ponudimo.