- 1 kg krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- sol
- poper
- jajce
- 6 žlic kisle ali sladke smetane
- sir
- vejica peteršilja
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir pod tekočo vodo operemo, olupimo, osušimo in ga narežemo na četrtine. Če je majhen, ga prerežemo na pol ali pustimo celega.
Pekač namastimo in vanjo stresemo krompir, ga posolimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja. Krompir dobro premešamo, nato pa posodo za 40 minut damo v predhodno ogreto pečico. Če želimo, lahko krompir vmes enkrat obrnemo, da bo enakomerno zapečen.
Pet minut preden bi ga vzeli iz pečice, ga prelijemo z zmesjo, ki smo jo pripravili iz sladke ali kisle smetane, naribanega sira, jajca, soli in sesekljanega peteršilja. Peteršilj lahko nadomestimo z drobnjakom.
Pekač namastimo in vanjo stresemo krompir, ga posolimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja. Krompir dobro premešamo, nato pa posodo za 40 minut damo v predhodno ogreto pečico. Če želimo, lahko krompir vmes enkrat obrnemo, da bo enakomerno zapečen.
Pet minut preden bi ga vzeli iz pečice, ga prelijemo z zmesjo, ki smo jo pripravili iz sladke ali kisle smetane, naribanega sira, jajca, soli in sesekljanega peteršilja. Peteršilj lahko nadomestimo z drobnjakom.