- 1 kg krompirja
- 5 žlic olivnega olja
- 1 ščepec soli
- 1 šopek peteršilja (po okusu)
Krompir operemo, olupimo in ponovno operemo. Nato ga osušimo in narežemo na četrtine. Pečico segrejemo na 190 °C.
Pekač premažemo z oljem in nanj razporedimo narezan krompir. Dobro premešamo, da se lepo in enakomerno razporedi po pekaču. Nato ga položimo v ogreto pečico za 40 minut. Med pečenjem krompir nekajkrat pokapljamo z maščobo iz pekača.
Pečen krompir stresemo na servirni krožnik, ga osolimo in po želji posujemo s peteršiljem.
Pekač premažemo z oljem in nanj razporedimo narezan krompir. Dobro premešamo, da se lepo in enakomerno razporedi po pekaču. Nato ga položimo v ogreto pečico za 40 minut. Med pečenjem krompir nekajkrat pokapljamo z maščobo iz pekača.
Pečen krompir stresemo na servirni krožnik, ga osolimo in po želji posujemo s peteršiljem.