- 500 g krompirja
- 500 g bučk
- 200 ml smetane za kuhanje
- 100 g sira - edamca
- 100 g parmezana
- šopek sveže bazilike
- 2 vejici rožmarina
- žlička soli
- olje
Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine. Bučke operemo in narežemo na pol centimetra debele kolobarje. Bučke nasolimo, pustimo stati 10 minut, da spustijo malo vode. V ponvi segrejemo olje in v njem na hitro popečemo bučke. Baziliko grobo nasekljamo, rožmarin osmukamo in v posodi zmešamo s smetano za kuhanje.
Po plasteh zlagamo v pekač. Ena plast krompirjevih kolobarjev, ki jih malo posolimo, zalijemo s smetano z začimbami, potresemo s sirom in parmezanom, ena plast bučk, zalijemo s smetano in potresemo s sirom, spet krompir ... ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Na vrhu polijemo s smetano in potresemo s parmezanom.
Pečemo pol ure na 220 °C. Odlična priloga k mesu na žaru.
Po plasteh zlagamo v pekač. Ena plast krompirjevih kolobarjev, ki jih malo posolimo, zalijemo s smetano z začimbami, potresemo s sirom in parmezanom, ena plast bučk, zalijemo s smetano in potresemo s sirom, spet krompir ... ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Na vrhu polijemo s smetano in potresemo s parmezanom.
Pečemo pol ure na 220 °C. Odlična priloga k mesu na žaru.