- 8 srednje velikih krompirjev
- suh paradižnik v olju
- kuhana čičerika
- sol
- poper
Osem srednje velikih krompirjev temeljito operete in obrišete. Cele, brez da bi jih olupili, položite na naoljen pekač. Pečete jih okoli eno uro v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 180 °C. Vmes z vilico, ki jo nežno zabodete v meso, preverjate, če so morda že pečeni, po potrebi jih zalivate s čajnimi žličkami vode.
Ko so krompirji kuhani, zarežete vanje križ, da se odpre sredica, prazen prostor pa napolnite s poljubnim nadevom (na primer bolonjska omaka, fižol z jogurtovim prelivom itd). Mi smo izbrali čičeriko in suh paradižnik v olju, ki smo ju posuli z naribanim sirom. Vse skupaj pa potem za nekaj minut dali nazaj v pečico, da se je sir stopil.
Preden postrežete, nadev pokapljajte z domačim olivnim oljem, popoprajte in posolite.
Ko so krompirji kuhani, zarežete vanje križ, da se odpre sredica, prazen prostor pa napolnite s poljubnim nadevom (na primer bolonjska omaka, fižol z jogurtovim prelivom itd). Mi smo izbrali čičeriko in suh paradižnik v olju, ki smo ju posuli z naribanim sirom. Vse skupaj pa potem za nekaj minut dali nazaj v pečico, da se je sir stopil.
Preden postrežete, nadev pokapljajte z domačim olivnim oljem, popoprajte in posolite.