- 1 kg solatnega krompirja
- 2 stroka česna
- 1 šopek peteršilja
- 2 žlici oljčnega olja
- šopek drobnjaka
- sol
- poper
Krompir olupimo, operemo in z okroglim rezalnikom izrežemo kroglice.
Krompirjeve kroglice damo v lonec, vanj vlijemo vodo do višine 5 cm. Zavremo in kroglice kuhamo najmanj 5 minut, da so še vedno dovolj čvrste. Odlijemo vodo in pustimo, da se malo ohladijo.
Česen olupimo in vzdolžno narežemo na četrtinke. Peteršilj operemo, osušimo in brez trdih stebel na drobno narežemo.
Na teflonski ponvi razbelimo olje in vanj damo krompirjeve kroglice, česen in peteršilj. Krompir pri srednji temperaturi ob občasnem mešanju popečemo z vseh strani, da postane rjav in hrustljav. Posolimo in začinimo s poprom. Medtem ko se krompirjeve kroglice pečejo, opremeo drobnjak, ga osušimo in narežemo na drobno. Česen vzamemo s ponve in kroglice vmešamo v drobnjak. Jed postrežemo še toplo.
Krompirjeve kroglice damo v lonec, vanj vlijemo vodo do višine 5 cm. Zavremo in kroglice kuhamo najmanj 5 minut, da so še vedno dovolj čvrste. Odlijemo vodo in pustimo, da se malo ohladijo.
Česen olupimo in vzdolžno narežemo na četrtinke. Peteršilj operemo, osušimo in brez trdih stebel na drobno narežemo.
Na teflonski ponvi razbelimo olje in vanj damo krompirjeve kroglice, česen in peteršilj. Krompir pri srednji temperaturi ob občasnem mešanju popečemo z vseh strani, da postane rjav in hrustljav. Posolimo in začinimo s poprom. Medtem ko se krompirjeve kroglice pečejo, opremeo drobnjak, ga osušimo in narežemo na drobno. Česen vzamemo s ponve in kroglice vmešamo v drobnjak. Jed postrežemo še toplo.