- 1 kr krompirja
- 1 strok česna
- sol
- poper
- sveže mleti muškatni orešek
- 100 g sveže naribanega grojerja
- 250 ml smetane
- 1 jajce
- 125 ml mleka
Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Strok česna olupimo in z njim namažemo pekač za narastek. Pečico ogrejemo na 240 °C (ventilacijsko pečico na 220 °C).
Nekaj rezin krompirja damo na dno pekača. Začinimo jih s soljo, poprom in z muškatnim oreškom. Po vrhu potresemo malo naribanega sira.
Na sir znova položimo plast krompirja, začinimo in po vrhu potresemo sir. Tako nadaljujemo, dokler vsega ne porabimo.
Smetano zmešamo z jajcem in mlekom, začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom ter z mešanico prelijemo krompir. V pečici pečemo okoli 40 minut.
Nekaj rezin krompirja damo na dno pekača. Začinimo jih s soljo, poprom in z muškatnim oreškom. Po vrhu potresemo malo naribanega sira.
Na sir znova položimo plast krompirja, začinimo in po vrhu potresemo sir. Tako nadaljujemo, dokler vsega ne porabimo.
Smetano zmešamo z jajcem in mlekom, začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom ter z mešanico prelijemo krompir. V pečici pečemo okoli 40 minut.