- 250 g listov sveže bazilike
- 80 g sira pecorino - trd ovčji sir
- 80 g pinjol
- 1/2 čajne žličke soli
- 4 stroki česna
- 1 dl dobrega domačega oljčnega olja
Sir pekorino drobno naribamo, česen olupimo, baziliko operemo in osušimo. Pinjole, česen, baziliko, sol in malo olja stremo v možnarju ali damo v mešalnik, mešamo 2 minutki, dodamo pekorino in ob stalnem mešanju postopoma prilivamo oljčno olje, toliko časa, da dobimo željeno teksturo.
Pesto se odlično poda k testeninam, njokom ali tortelinom. Kar ne boste porabili takoj, dajte v steklen kozarček, prelijte z oljem in shranite v hladilniku, uporaben bo še dva tedna.
Pesto se odlično poda k testeninam, njokom ali tortelinom. Kar ne boste porabili takoj, dajte v steklen kozarček, prelijte z oljem in shranite v hladilniku, uporaben bo še dva tedna.