- ena velika bučka
- 1 jajce
- 1 žlica razmaščene mandljeve moke
- 1 žlica indijskega trpotca
- šopek sveže bazilike
- sol
- poper
- malo oljčnega olja
Bučko naribamo, posolimo in pustimo nekaj minut na cedilu. Nato jo dobro ožamemo, da spusti čim več vode. Najbolje je, da jo poskusite, ker z odvečno vodo odplaknemo tudi sol, da ne bodo polpete čisto neslane. V naribano bučko damo eno jajce, zvrhano žlico razmaščene mandljeve moke in indijskega trpotca, nasekljano svežo baziliko, dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se masa prepoji. Pečico predgrejemo na 200 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem in ga namažemo z oljem. Prav tako si z oljem namažemo roke, (da se bo masa lepše oblikovala) in z rokami oblikujemo polpete, ki jih polagamo na pomaščen pekač. Polagamo jih nekaj centimetrov narazen. Pokapljamo jih z oljčnim oljem in pečemo 20 minut, oziroma dokler niso zlato rumene. Odlična priloga k mesu ali ribam.