- 800 g brokolija
- 3 stroki česna
- 3 žlice olivnega olja
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici limoninega soka
- parmezan
Manjši pekač obložimo s papirjem za peko. Brokoli očistimo, operemo in razdelimo na posamezne cvetke, ki jih stresemo v skledo. Česen olupimo, sesekljamo in dodamo v skledo z brokolijem. Dodamo še olje, sol in poper ter dobro premešamo, da se vsi kosi brokolija enakomerno začinijo.
Pečico segrejemo na 200 °C.
Začinjen brokoli stresemo na pekač, po katerem ga enakomerno razporedimo. Pekač za 20 do 25 minut potisnemo v ogreto pečico, da se brokoli zmehča in po vrhu lepo rjavo zapeče.
Pečen brokoli začinimo z limonininim sokom. Naložimo ga na lep krožnik ali pladenj ter postrežemo. Po vrhu lahko naribamo malo parmezana.
Pečico segrejemo na 200 °C.
Začinjen brokoli stresemo na pekač, po katerem ga enakomerno razporedimo. Pekač za 20 do 25 minut potisnemo v ogreto pečico, da se brokoli zmehča in po vrhu lepo rjavo zapeče.
Pečen brokoli začinimo z limonininim sokom. Naložimo ga na lep krožnik ali pladenj ter postrežemo. Po vrhu lahko naribamo malo parmezana.