- 30 dag šampinjonov
- 1 srednje velika čebula
- 250 g špinače
- peteršilj
- česen
- šetraj
- origano
- poper
- sol
- 2,5 dl kokosovega mleka
Ajdovo kašo dobro operemo pod hladno vodo in nato kuhamo 15 minut v osoljenem slanem kropu in sicer eno skodelico surove ajdove kaše zalijemo s petimi skodelicami vode. Kuhano kašo odcedimo.
Čebulo drobno nasekljamo in jo nato porumenimo na segretem olju. Dodamo na lističe narezane šampinjone in jih na srednje močnem ognju pražimo približno 10 minut.
Dodamo sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo popražimo. Dodamo špinačo, prilijemo kokosovo mleko in pustimo vreti še okoli pet minut. Nato primešamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo.
Čebulo drobno nasekljamo in jo nato porumenimo na segretem olju. Dodamo na lističe narezane šampinjone in jih na srednje močnem ognju pražimo približno 10 minut.
Dodamo sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo popražimo. Dodamo špinačo, prilijemo kokosovo mleko in pustimo vreti še okoli pet minut. Nato primešamo kuhano in odcejeno ajdovo kašo.