- 1,5 kg špičaste rdeče paprike
- 1-2 žlički soli
- 1 žlička sladkorja
- 4 dl kisa za vlaganje
- 2 dl olivnega olja
- 1/2 glavice česna
- mali šopek peteršilja
Papriko operemo, očistimo semenje in jo narežemo na kocke. Česen in peteršilj nasekljamo na drobne koščke, ki jih potresemo čez paprike. Olje, kis, sol in sladkor zmešamo in prelijemo prek paprik. Posodo s paprikami pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Vmes večkrat premešamo. Tekočine najprej ni veliko, a se bo nabrala.
Po pretečenem času paprike naložimo (ne tlačimo!) v sterilne, ohlajene kozarce in dolijemo tekočino, da bo kozarec poln. Hranimo v hladilniku.
Po pretečenem času paprike naložimo (ne tlačimo!) v sterilne, ohlajene kozarce in dolijemo tekočino, da bo kozarec poln. Hranimo v hladilniku.