- 1 kg paradižnika
- 15 dkg sladkorja
- 1 dkg soli
- 1 čebula
- 3-4 stroke česnea
- 5 g popra
- 5 g piment
- 2 dcl vinskega kisa
Sestavine so za 1 liter paradižnikove mezge
Paradižnike zrežemo in kuhamo približno 1 uro. Nato ga pretlačimo (spasiramo) in kuhamo naprej. Nato dodamo vse začimbe razen vinskega kisa. Ko je masa že gostejša, dodamo še vinski kis in kuhamo še pol ure. Kozarce ali stekleničke operemo in segrejemo ter nalijemo ketchup in zapremo.
Paradižnike zrežemo in kuhamo približno 1 uro. Nato ga pretlačimo (spasiramo) in kuhamo naprej. Nato dodamo vse začimbe razen vinskega kisa. Ko je masa že gostejša, dodamo še vinski kis in kuhamo še pol ure. Kozarce ali stekleničke operemo in segrejemo ter nalijemo ketchup in zapremo.