- 4 čebule
- 3 kg rdeče paprike
- 3 rdeče ostre feferone (lahko tudi brez, če ne želimo pekočega ajvarja)
- 3 stroke česna
- 5 dcl gorčice
- 2,5 dcl kisa za vlaganje
- 2,5 dcl vode
- 2,5 dcl oljčnega olja
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
Papriko dobro operemo pod vodo, odstranimo oziroma očistimo semena, prav tako naredimo s feferoni. Vse skupaj na drobno zmeljemo. V veliko posodo dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Ko zmes zavre, pustimo da vre 20 minut med stalnim mešanjem.
Ajvar napolnimo v očiščene in segrete kozarce za vlaganje in zadelamo s pokrovi. En dan jih hladimo pod odejo. Kozarce ajvarja hranimo v hladnem prostoru.
Ajvar napolnimo v očiščene in segrete kozarce za vlaganje in zadelamo s pokrovi. En dan jih hladimo pod odejo. Kozarce ajvarja hranimo v hladnem prostoru.