- 15 sveže nabranih cvetov bezga
- med poljubne sorte
Cvetove nabiramo v lepem in sončnem vremenu. Pazimo, da pred tem nekaj dni ne dežuje, da ohranijo vse svoje lastnosti.
Bezeg pregledamo in mu odstranimo morebitne smeti, žuželke, na hitro splaknemo pod hladno vodo. Cvetove damo v večji stekleni kozarec, čeznje pa prelijemo med. Uporabimo toliko medu, da z njim prekrijemo vse cvetove bezga. Kozarec zapremo in ga pustimo stati na sobni temperaturi najmanj sedem in največ 10 dni. Po tem času vsebino precedimo. Pazite, da cedilo ne bo kovinsko. Med shranimo v steklen kozarec s pokrovčkom.
Bezeg pregledamo in mu odstranimo morebitne smeti, žuželke, na hitro splaknemo pod hladno vodo. Cvetove damo v večji stekleni kozarec, čeznje pa prelijemo med. Uporabimo toliko medu, da z njim prekrijemo vse cvetove bezga. Kozarec zapremo in ga pustimo stati na sobni temperaturi najmanj sedem in največ 10 dni. Po tem času vsebino precedimo. Pazite, da cedilo ne bo kovinsko. Med shranimo v steklen kozarec s pokrovčkom.