- 200 g očiščenih lignjev
- 200 g školjk - vongole
- 200 g celih kozic
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 250 ml paradižnikove omake
- 2 stroka česna
- pest sveže bazilike
- 500 g testenin – bavette
- 0,3 dcl oljčnega olja
V večjo ponev damo dobro, po možnosti, domače oljčno olje. Česen olupimo in dva cela stroka popečemo na olju, odstranimo iz ponve.
Na olje damo najprej vongole, pokrijemo za nekaj minut, da se odprejo in odstranimo iz ponve. Neodprte školjke zavržemo. Lignje narežemo na koleščka, lovke na manjše koščke in jih na hitro prepražimo na vročem olju, prav tako jih odstranimo iz ponve. Isto naredimo s kozicami, te pustimo kar cele.
Češnjev paradižnik narežemo na polovice, damo jih na vroče olje, posolimo in na zmernem ognju pražimo nekje 10 minut, da se zmehčajo. Ko so paradižniki narejeni, dodamo vse morske sadeže, dolijemo paradižnikovo omako, malo popra ali čilija, dosolimo po okusu in dušimo še približno pet minut.
Medtem skuhamo testenine, ki naj bodo al dente ali po slovensko na zob. Potresemo z nasekljano svežo baziliko, dobro premešamo in postrežemo s sezonsko solato.
Na olje damo najprej vongole, pokrijemo za nekaj minut, da se odprejo in odstranimo iz ponve. Neodprte školjke zavržemo. Lignje narežemo na koleščka, lovke na manjše koščke in jih na hitro prepražimo na vročem olju, prav tako jih odstranimo iz ponve. Isto naredimo s kozicami, te pustimo kar cele.
Češnjev paradižnik narežemo na polovice, damo jih na vroče olje, posolimo in na zmernem ognju pražimo nekje 10 minut, da se zmehčajo. Ko so paradižniki narejeni, dodamo vse morske sadeže, dolijemo paradižnikovo omako, malo popra ali čilija, dosolimo po okusu in dušimo še približno pet minut.
Medtem skuhamo testenine, ki naj bodo al dente ali po slovensko na zob. Potresemo z nasekljano svežo baziliko, dobro premešamo in postrežemo s sezonsko solato.