- 400 g testenin (bavete)
- 100 očiščenih lignjev
- 100 g školjk - vongole
- 100 g kozic
- 120 g češnjevih paradižnikov
- 150 ml paradižnikove omake
- 2 stroka česna
- šopek bazilike
- sol
- poper
- 0,3 ml oljčnega olja
V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo dva stroka česna, nato ju odstranimo iz ponve. Vanjo stresemo vongole, ponev za nekaj minut pokrijemo, da se školjke odprejo, nato jih vzamemo iz ponve.
V ponev damo na koleščke narezane lignje skupaj z lovkami, popražimo, in jih nato odstranimo iz ponve. Enako naredimo s kozicami. Češnjeve paradižnike razpolovimo, jih posolimo in na zmernem ognju dušimo nekje 10 minit, da se zmehčajo. Lignje, vongole in kozice damo nazaj v ponev, zalijemo s paradižnikovo omako, posolimo po potrebi in skupaj kuhamo nekje 5 minut.
Testenine skuhamo al dente, svežo baziliko nasekljamo, jo skupaj s testeninami stresemo v ponev, dobro premešamo in postrežemo.
V ponev damo na koleščke narezane lignje skupaj z lovkami, popražimo, in jih nato odstranimo iz ponve. Enako naredimo s kozicami. Češnjeve paradižnike razpolovimo, jih posolimo in na zmernem ognju dušimo nekje 10 minit, da se zmehčajo. Lignje, vongole in kozice damo nazaj v ponev, zalijemo s paradižnikovo omako, posolimo po potrebi in skupaj kuhamo nekje 5 minut.
Testenine skuhamo al dente, svežo baziliko nasekljamo, jo skupaj s testeninami stresemo v ponev, dobro premešamo in postrežemo.