- 1,5 kg škampov
- 1 dl olivnega olja
- 4 stroki sesekljanega česna
- 2 žlici drobno sesekljane čebule
- 2 dl belega vina
- 3 dl juhe iz kocke
- 400 g paradižnikove mezge
- sol
- poper
- 1 žlica drobtin
- petršilj
V zajetno kozico damo olje in na njem popražimo čebulo. Dodamo sesekljan česen in ko zadiši, stresemo zraven oprane cele škampe. Med mešanjem vse skupaj malo pokuhamo.
Prilijemo belo vino in juho, osolimo, popopramo, dodamo še paradižnik in petršilj in vse dobro premešamo. Posodo pokrijemo in dušimo 13 minut na zmernem ognju.
Zadnjih 5 minut kuhanja buzaro potresemo z drobtinami, da se omaka malo zgosti. Jed lahko pripravimo tudi brez paradižnika, to potem sicer ni buzara, je pa vseeno okusna.
Prilijemo belo vino in juho, osolimo, popopramo, dodamo še paradižnik in petršilj in vse dobro premešamo. Posodo pokrijemo in dušimo 13 minut na zmernem ognju.
Zadnjih 5 minut kuhanja buzaro potresemo z drobtinami, da se omaka malo zgosti. Jed lahko pripravimo tudi brez paradižnika, to potem sicer ni buzara, je pa vseeno okusna.