- 400 g svežih celih kozic
- 500 g širokih rezancev
- 1 česen
- 4 šalotke
- 200 ml pasiranega paradižnika
- 200 ml suhega belega vina
- 10 češnjevih paradižnikov
- šop peteršilja
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
Da bo jed res odlična, rezance pripravimo raje kar sami, glejte recept testo za domače testenine. V velik lonec damo vsaj štiri litre vode in jo zavremo. Ko zavre, jo osolimo in skuhamo rezance al dente. Če imamo domače rezance, bo dovolj dve minuti. Med tem, ko čakamo, da voda zavre, pripravimo omako. Šalotke in česen olupimo ter drobno nasekljamo, peteršilj operemo in nasekljamo.
V ponvi segrejemo olje, šalotke posolimo in na hitro prepražimo, da posteklenijo, dodamo nasekljan česen in polovico peteršilja. Pražimo nekaj minut, da česen zadiši, nato dodamo na polovice narezan češnjev paradižnik. Dušimo dve minuti, nato dodamo cele oprane kozice. Na ognju mešamo dve minuti, nato jih najprej zalijemo z belim vinom, čez minuto pa še s pasiranim paradižnikom.
Skupaj kuhamo še 10 minut, vmes večkrat premešamo. Malo pred koncem dodamo še ostali peteršilj in premešamo. Rezance odcedimo in stresemo v omako iz kozic. Nežno premešamo in postrežemo s solato.
V ponvi segrejemo olje, šalotke posolimo in na hitro prepražimo, da posteklenijo, dodamo nasekljan česen in polovico peteršilja. Pražimo nekaj minut, da česen zadiši, nato dodamo na polovice narezan češnjev paradižnik. Dušimo dve minuti, nato dodamo cele oprane kozice. Na ognju mešamo dve minuti, nato jih najprej zalijemo z belim vinom, čez minuto pa še s pasiranim paradižnikom.
Skupaj kuhamo še 10 minut, vmes večkrat premešamo. Malo pred koncem dodamo še ostali peteršilj in premešamo. Rezance odcedimo in stresemo v omako iz kozic. Nežno premešamo in postrežemo s solato.