- 4 manjše očiščene orade
- 4 limone
- 4 vejice rožmarina
- 4 listi lovora
- 0,5 dl belega vina
- 3 žlice olivnega olja
- pol žličke soli
Očiščene ribe temeljito operemo pod tekočo vodo in jih s papirnato brisačo osušimo. Notranjost rib rahlo osolimo in v vsako dodamo list lovora. Limone temeljito operemo in narežemo na ožje kolobarje. Vejice rožmarina operemo in otresemo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač prekrijemo z limoninimi kolobarji in na njih previdno položimo orade. Orade poškropimo z olivnim oljem in na vsako orado položimo vejico rožmarina. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato ribe prelijemo z vinom in pečemo še 10 minut.
Preden jih postrežemo, odstranimo rožmarin in limone.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač prekrijemo z limoninimi kolobarji in na njih previdno položimo orade. Orade poškropimo z olivnim oljem in na vsako orado položimo vejico rožmarina. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato ribe prelijemo z vinom in pečemo še 10 minut.
Preden jih postrežemo, odstranimo rožmarin in limone.