- 2 rezini svežega lososa približno 200 g vsak
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 žlica črnega popra v zrnju
- 2 žlici drobno nasekljanega svežega peteršilja
- 2 - 3 žlice suhega belega vina
- 1 ščepec soli
Česen olupimo in razpolovimo. V ponvi (po možnosti taki, da se ne prijema) Nekaj sekund pražimo oljčno olje in česen. Česen vzamemo iz ponve, da ostane samo aroma, saj bi če ne lahko zagrenel.
Dodamo zrezke lososa in pečemo približno na srednji temperaturi minuto na vsaki strani. Peteršilj operemo in nasekljamo in ga, skupaj s ščepcem soli in poprom v zrnju, potresemo po lososu. Pustimo nekaj trenutkov, da se spustijo arome, nato zalijemo z belim vinom. Po nekaj sekundah zmanjšamo ogenj in kuhamo še dve minuti. Vmes jih obrnemo. Omako skozi z žlico polivamo po lososu, s tem preprečimo, da bi se rezine izsušile.
Skrivnost nežnih lososovih zrezkov je v zelo malo kuhanja, dolgotrajno kuhanje meso preveč posuši. Notranjost mora biti roza in mehka.
Dodamo zrezke lososa in pečemo približno na srednji temperaturi minuto na vsaki strani. Peteršilj operemo in nasekljamo in ga, skupaj s ščepcem soli in poprom v zrnju, potresemo po lososu. Pustimo nekaj trenutkov, da se spustijo arome, nato zalijemo z belim vinom. Po nekaj sekundah zmanjšamo ogenj in kuhamo še dve minuti. Vmes jih obrnemo. Omako skozi z žlico polivamo po lososu, s tem preprečimo, da bi se rezine izsušile.
Skrivnost nežnih lososovih zrezkov je v zelo malo kuhanja, dolgotrajno kuhanje meso preveč posuši. Notranjost mora biti roza in mehka.