- 4 srednje veliki folpi (hobotnice)
- 4 stroke česna
- 4 manjhne krompirje
- 1 večji korenček
- tržaška omaka
- maslo za namazat pekač
Folpu ločimo lovke od trupa, iz trupa očistimo drobovino, dobro operemo in olupimo zgornjo sivo kožico, lovke pustimo cele in ne lupimo kožice. Olupimo krompir, česen in korenček. Korenček narežemo na kratke palčke. V trup folpa vstavimo strok česna, cel krompir in nekaj palčk korenčka. Tako dobimo čašice, ki jih položimo v namaslen pekač, obdamo jih z lovkami. Lovke premažemo z nekoliko tržaške omake. Pekač pokrijemo z alu folijo in pečemo v ogreti pečici na 200 °C 60 min.
Ko je pečeno alu folijo odmaknemo in v pekaču zunaj pustimo počivati 5 minut. Ko serviramo po želji popramo. Nismo solili, ker so folpi po sebi že slani.
Namig: Folpe in ostale mehkužce vedno pred uporabo zamrznemo vsaj za en dan, tako se meso omehča. Zamrznemo lahko tudi neočiščene mehkužce, tako jih kasneje lažje očistimo.
Ko je pečeno alu folijo odmaknemo in v pekaču zunaj pustimo počivati 5 minut. Ko serviramo po želji popramo. Nismo solili, ker so folpi po sebi že slani.
Namig: Folpe in ostale mehkužce vedno pred uporabo zamrznemo vsaj za en dan, tako se meso omehča. Zamrznemo lahko tudi neočiščene mehkužce, tako jih kasneje lažje očistimo.