Pečenka:
- 250 g mletega, mešanega mesa
- 2 žlici pečenega piščanca (narezanega na drobne koščke)
- 2 žlici pretlačenega, kuhanega brokolija
- 1 jajce
- 1/2 čebule
- 1/2 pora
- 1 čajna žlička suhih, mletih, črnih trobent
- poper
- sol
- peteršilj
Nadev:
- 3 trdo kuhana jajca
- 1 srednje veliko korenje
Čebulo narežemo na trakove. Por narežemo na kolobarje. Popražimo ju na nekaj maščobe. Ostanek pečenega piščanca narežemo na drobne koščke. Brokoli, ki je ostal od kosila prejšnjega dne, pretlačimo z vilicami. Vse sestavine zmešamo skupaj z mletim mesom. Posolimo, dodamo začimbe, mlete gobe in jajce. Ponovno dobro premešamo z vilicami. Ne tlačimo z rokami, ker bo masa preveč zbita.
Mesno maso stresemo na peki papir in jo s prsti potlačimo in oblikujemo oval dolžine treh jajc. Na sploščeno maso po sredini položimo trdo kuhana jajca, enega za drugim, lepo v vrsti. Jajca " ogradimo" s korenjem, narezanim na kolobarje. Sedaj s pomočjo peki papirja dvignemo zgornji in spodnji rob ovala in z maso obložimo jajca in korenje. Z dlanmi prek papirja oblikujemo lepo štruco. Preverimo, da jajca ne gledajo iz nadeva.
Štruco prestavimo na pekač primerne velikosti in ga prelijemo z oljem, primernim za termično obdelavo (repično je super). Štruco pečemo 55 minut na 200 °C. Vmes jo nekaj krat prelijemo s tekočino, ki se nabere v pekaču.
Mesno maso stresemo na peki papir in jo s prsti potlačimo in oblikujemo oval dolžine treh jajc. Na sploščeno maso po sredini položimo trdo kuhana jajca, enega za drugim, lepo v vrsti. Jajca " ogradimo" s korenjem, narezanim na kolobarje. Sedaj s pomočjo peki papirja dvignemo zgornji in spodnji rob ovala in z maso obložimo jajca in korenje. Z dlanmi prek papirja oblikujemo lepo štruco. Preverimo, da jajca ne gledajo iz nadeva.
Štruco prestavimo na pekač primerne velikosti in ga prelijemo z oljem, primernim za termično obdelavo (repično je super). Štruco pečemo 55 minut na 200 °C. Vmes jo nekaj krat prelijemo s tekočino, ki se nabere v pekaču.