- 500 g piščančjega stegna brez kože in kosti
- 500 g rdeče paprike
- 3 čebule
- 500 g svežega paradižnika ali 2 pločevinki konzerviranega
- 0,5 dcl olja
- 3 jajca
- 100 g belega sira
- peteršilj
- sol
- poper
- česen
Meso, čebulo in papriko narežemo na kocke. Izberemo globljo posodo za kuhanje, jo segrejemo, dodamo olje, najraje oljčno, ter vse, kar smo narezali. Pražimo toliko časa, da meso dobi belo barvo, nakar dodamo še sesekljani paradižnik. Kuhamo, dokler ne izpuhtita 2/3 vode in paradižnik razpade, kar bo trajalo kakšnih 10 do 15 minut.
Jajca penasto umešamo, praženo zelenjavo s kuhalnico odrinemo na rob ponve ali pa v sredino mase naredimo luknjo in vlijemo jajca. Počakamo, da zakrknejo, nakar jih premešamo z zelenjavo in mesom, dodamo še drobno narezan sir, pokrijemo s pokrovko in konec čarovnije.
Posodo odstavimo s štedilnika in pustimo da počiva 2-3 minute.
Satarašu s piščančjim mesom dodamo samo še peteršilj, poper, sol in malo sesekljanega česna ali čilija, sojine omake ... - po okusu pač. Postrežemo z rižem, s testeninami, polento ali koruznim kruhom.
Če v satarašu ne želimo paradižnikovih olupkov, sveže paradižnike potopimo v lonec kipeče vode. Njihova kožica bo hitro počila, mi jih bomo pa vzeli ven in hitro olupili ter narezali.
Če delamo sataraš brez mesa, pražimo samo čebulo in papriko, dokler se ne zmehčata, ter dodamo paradižnik, počakamo da izpari voda in prilijemo umešana jajca.