- 4 puranji zrezki
- 100 ml kisle smetane
- 1 jušna žlica na koščke narezane paprike
- nasekljana polovica srednje velike bučke
- sol
- poper
Zavitki in omaka:
- 4 jušne žlice olivnega olja
- 2 čajni žlički jušne zelenjave
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol
- poper
V posodici zmešamo papriko, bučke, kislo smetano, sol in poper. S tem nadevom namažemo zrezke, ki smo jih oprali in osušili. Zrezke zavijemo in ob straneh zapremo z zobotrebci. Del nadeva bo ostal in tako je tudi prav, saj ga bomo uporabili v omaki.
V ponvi na olju popečemo zvitke z obeh strani, dokler ne dobijo zlate barve. Ko zvitki dobijo zlato-rjavo barvo in spustijo svoj sok, dodamo preostanek nadeva, jušno zelenjavo, ščepec soli in popra ter premešamo.
Po nekaj minutah dodamo še smetano za kuhanje. S kuhalnico premešamo in po potrebi, če se zdi pregosto, dodajamo vodo.
Zvitkov v omaki ni treba dolgo toplotno obdelovati, saj je puranje meso hitro obdelano. Pomembno pa je, da po tem, ko smo naredili omako, pokrijemo s pokrovko, da ne izhlapi.
V ponvi na olju popečemo zvitke z obeh strani, dokler ne dobijo zlate barve. Ko zvitki dobijo zlato-rjavo barvo in spustijo svoj sok, dodamo preostanek nadeva, jušno zelenjavo, ščepec soli in popra ter premešamo.
Po nekaj minutah dodamo še smetano za kuhanje. S kuhalnico premešamo in po potrebi, če se zdi pregosto, dodajamo vodo.
Zvitkov v omaki ni treba dolgo toplotno obdelovati, saj je puranje meso hitro obdelano. Pomembno pa je, da po tem, ko smo naredili omako, pokrijemo s pokrovko, da ne izhlapi.