- 4 večji puranji zrezki
- 4 rezine kuhanega pršuta
- 1 cm debela rezina edamca
- 1/2 l sladke smetane
- 1/2 vrečke parmezana
- 1 Zdenka sirček
- sol
- 4 kavne žličke gorčice
Zrezke potolčemo, posolimo in premažemo z gorčico. Nato na vsak zrezek položimo rezino kuhanega pršuta in palčko edamca. Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebcem. Na malo olivnega olja jih opečemo iz vseh strani do zlate barve, nato jih vzamemo ven in damo na toplo.
V isto ponev damo pol sladke smetane, nariban preostali edamec, parmezan in Zdenka sirček. Ko se vsi siri stopijo, dodamo preostalo smetano, premešamo, vložimo roladice in jih kuhamo še par minutk. Ko je gotovo, jim odstranimo zobotrebce in jih narežemo na rezine. Na krožniku jih prelijemo z omako.
V isto ponev damo pol sladke smetane, nariban preostali edamec, parmezan in Zdenka sirček. Ko se vsi siri stopijo, dodamo preostalo smetano, premešamo, vložimo roladice in jih kuhamo še par minutk. Ko je gotovo, jim odstranimo zobotrebce in jih narežemo na rezine. Na krožniku jih prelijemo z omako.