- 4 puranji zrezk
- 2 česnova stroka
- 250 ml smetane za kuhanje
- 1,5 dl riževega mleka
- sol
- peteršilj
- 1 žlica moke
Puranje zrezke operemo in jih s papirnato brisačo obrišemo do suhega. Narahlo jih potolčemo s kladivom. Posolimo jih na obeh straneh.
V ponvi segrejemo olje in jih popečemo na obeh straneh do zlato rumene barve. Puranje zrezke vzamemo iz ponve in v istem olju popražimo česen, ki smo ga pred tem sesekljali. Pazimo, da česna ne zažgemo, ker zažgan česen pogreni. Česen zalijemo s smetano za kuhanje in mlekom, v katerega smo prej zamešali žlico moke, da bo omaka bolj gosta. Vse skupaj pokuhamo na zmernem ognju okoli 5 minut.
Ves čas kuhanja mešamo oziroma pazimo, da se nam ne prime na dno posode. Po potrebi sproti dolijemo vročo vodo. Ko je omaka narejena, položimo nazaj v ponev zrezke in vse skupaj še malo (okoli 10 minut) pokuhamo. Na koncu postresemo s peteršiljem in jed je pripravljena.
V ponvi segrejemo olje in jih popečemo na obeh straneh do zlato rumene barve. Puranje zrezke vzamemo iz ponve in v istem olju popražimo česen, ki smo ga pred tem sesekljali. Pazimo, da česna ne zažgemo, ker zažgan česen pogreni. Česen zalijemo s smetano za kuhanje in mlekom, v katerega smo prej zamešali žlico moke, da bo omaka bolj gosta. Vse skupaj pokuhamo na zmernem ognju okoli 5 minut.
Ves čas kuhanja mešamo oziroma pazimo, da se nam ne prime na dno posode. Po potrebi sproti dolijemo vročo vodo. Ko je omaka narejena, položimo nazaj v ponev zrezke in vse skupaj še malo (okoli 10 minut) pokuhamo. Na koncu postresemo s peteršiljem in jed je pripravljena.