- 4 puranji zrezki
- 500 g šampinjonov
- 1 čebula
- 5 strokov česna
- 1 žlica moke
- origano
- sol
- poper
- 2 dcl sladke smetane za kuhanje
Puranje zrezke posolimo in popramo ter jih na olju popečemo do zlato rumene barve. Ko so zrezki gotovi, jih vzamemo iz ponve in jih pokrijemo. Na maščobi od pečenja mesa prepražimo čebulo in česen ter dodamo očiščene iz zrezane šampinjone.
Po 10-ih minutah šampinjone pomokamo, vse skupaj premešamo in dolijemo vodo. Omako začinimo z origanom. Ko smo omako začinili, dodamo sladko smetano in kuhamo še kakšnih 5 minut na srednji temperaturi.
Po 10-ih minutah šampinjone pomokamo, vse skupaj premešamo in dolijemo vodo. Omako začinimo z origanom. Ko smo omako začinili, dodamo sladko smetano in kuhamo še kakšnih 5 minut na srednji temperaturi.