- 4 večji puranji zrezki
- 250 g šampinjonov
- 1 čebula
- 1 dcl belega vina
- 200 ml sladke smetane
- 1 čajna žlička peteršilja
- maslo
- sol
- poper
Puranje zrezke potolčemo, da bodo bolj tanki in mehki. Posolimo jih, popopramo in popečemo na olivnem olju v prej segreti ponvi. Ko so popečeni, jih shranimo v posodo, ki zadržuje toploto. V isto ponev, kjer smo popekli puranje zrezke, damo košček masla ter nasekljano čebulo. Pražimo, dokler ne postekleni. Prej oprane in narezane šampinjone dodamo in počakamo, da se malo zapečejo. Zalijemo z vinom in s sladko smetano ter na kratko pokuhamo.
Dodamo pečene puranje zrezke in pokuhamo še pet minut. Na koncu potresemo vse skupaj s peteršiljem, po potrebi solimo in popopramo.
Dodamo pečene puranje zrezke in pokuhamo še pet minut. Na koncu potresemo vse skupaj s peteršiljem, po potrebi solimo in popopramo.