- 2 puranja zrezka
- 2 žlički čemaževega pesta
- 4 tanke rezine pršuta
- 2 stroka česna
- 1 žlica olivnega olja
Puranje meso premažemo s stisnjenim česnom in ga na olivnem olju popečemo z obeh strani (po dve minuti na vsaki strani na srednji temperaturi).
Pršut narežemo na manjše (1 do 2 cm velike) koščke in jih posujemo po zrezkih. Po vrhu pršuta pa prelijemo 2 žlički čemaževega pesta. Čemažev pesto vsebuje kar nekaj olja, ki bo steklo po ponvi in v katerem se bo potem zrezek pekel. Zato tega olja iz pesta ne odstranjujemo.
Pečemo med 10 in 15 min na srednji temperaturi. Čas pečenja je odvisen od debeline zrezka. Zraven v isti ponvi lahko popečemo tudi kakšno prilogo. Recimo krompir, ki ga predhodno skuhamo ali raznovrstno zelenjavo.
Pršut narežemo na manjše (1 do 2 cm velike) koščke in jih posujemo po zrezkih. Po vrhu pršuta pa prelijemo 2 žlički čemaževega pesta. Čemažev pesto vsebuje kar nekaj olja, ki bo steklo po ponvi in v katerem se bo potem zrezek pekel. Zato tega olja iz pesta ne odstranjujemo.
Pečemo med 10 in 15 min na srednji temperaturi. Čas pečenja je odvisen od debeline zrezka. Zraven v isti ponvi lahko popečemo tudi kakšno prilogo. Recimo krompir, ki ga predhodno skuhamo ali raznovrstno zelenjavo.