- 600 g puranjih zrezkov
- 2 stroka česna
- 1 vejica rožmarina
- 1 žlička sladke paprike
- poper
- sol
- 3 žličke olivnega olja
- 1 velika čebula
- 1 rdeča paprika
- 400 g lupljenega paradižnika
- 1 žlica kaper
- 1/2 limone
- 1 žlica sveže nasekljanega petršilja
- limonina skorja
Meso narežemo na 2 cm široke trakce in jih začinimo s 1/2 žličke popra. Olupimo česen, potrgamo iglice rožmarina, oboje na drobno nasekljamo in zmešamo z sladko papriko ter z oljem. Dodamo meso in mariniramo približno eno uro.
Čebulo olupimo in jo narežemo na drobne kocke. Papriko rezčetverimo, razsemenimo, operemo in narežemo na trakove. Paradižnike pustimo odcediti, jih na grobo narežemo, sok prestrežemo. V veliko ponev vložimo meso z marinado in na hitro opečemo.
Dodamo čebulo, papriko, paradižnik, kapre in vse skupaj popražimo. Ponev pokrijemo s pokrovko in dušimo približno 25 minut. Po potrebi dolivamo paradižnikov sok. Limonino lupino fino naribamo in jo skupaj s petršiljem nasipamo na meso, jed posolimo in začinimo s poprom in limonio lupunico.
Kot priloga najbolj ustreza lupljen pečen krompir in hrustljava solata.
Čebulo olupimo in jo narežemo na drobne kocke. Papriko rezčetverimo, razsemenimo, operemo in narežemo na trakove. Paradižnike pustimo odcediti, jih na grobo narežemo, sok prestrežemo. V veliko ponev vložimo meso z marinado in na hitro opečemo.
Dodamo čebulo, papriko, paradižnik, kapre in vse skupaj popražimo. Ponev pokrijemo s pokrovko in dušimo približno 25 minut. Po potrebi dolivamo paradižnikov sok. Limonino lupino fino naribamo in jo skupaj s petršiljem nasipamo na meso, jed posolimo in začinimo s poprom in limonio lupunico.
Kot priloga najbolj ustreza lupljen pečen krompir in hrustljava solata.