- 250 g puranjih prsi
- 2 korenčka
- 1/2 srednje velike čebule
- moka
- 1 žlica refoška
- 1 žlička gorčice
- 4 žlice smetane
- sok 1/2 limone
- sol
- poper
- mleta paprika
- peteršilj
- curry
- olje
Meso oplaknemo, popivnamo in narežemo na približno 2 cm velike kocke. Čebulo narežemo na obročke. Meso potresemo s prav malo moke.
V ponvi segrejemo olje in na vročo maščobo položimo meso. Na srednje močni vročini ga v treh minutah opečemo po vseh straneh. Dodamo korenček in čebulo ter nekaj minut mešamo in pražimo. Dodamo refošk in vodo, začimbe, zmešamo, zavremo in kuhamo tri minute.
V skodelici zmešamo gorčico, smetano in limonin sok ter mešanico prilijemo v ponev. Dobro zmešamo in ponudimo. V različici, ki smo jo pripravili mi, smo zadnji del izpustili (gorčica, smetana in limona).
V ponvi segrejemo olje in na vročo maščobo položimo meso. Na srednje močni vročini ga v treh minutah opečemo po vseh straneh. Dodamo korenček in čebulo ter nekaj minut mešamo in pražimo. Dodamo refošk in vodo, začimbe, zmešamo, zavremo in kuhamo tri minute.
V skodelici zmešamo gorčico, smetano in limonin sok ter mešanico prilijemo v ponev. Dobro zmešamo in ponudimo. V različici, ki smo jo pripravili mi, smo zadnji del izpustili (gorčica, smetana in limona).