- 500 g telečjih jeter
- 100 g čebule
- 60 g olja
- 0,7 dl čiste goveje juhe
- sol
- poper
- ščep sesekljanega peteršilja
Čebulo olupimo in narežemo na tanko. Jetra operemo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo na tanke rezine.
V ponvi segrejemo olje, na katerem svetlo rumeno prepražimo čebulo. Dodamo narezana jetra, ki jih med mešanjem na hitro prepražimo. Začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Zalijemo jih z vročo mesno juho, zavremo, premešamo in odstavimo.
Pražena telečja jetra ali pražena telečja jetrca lahko ponudimo s polento, s pire krompirjem ali pa zgolj z dobrim domačim kruhom in izbrano sezonsko solato.
V ponvi segrejemo olje, na katerem svetlo rumeno prepražimo čebulo. Dodamo narezana jetra, ki jih med mešanjem na hitro prepražimo. Začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Zalijemo jih z vročo mesno juho, zavremo, premešamo in odstavimo.
Pražena telečja jetra ali pražena telečja jetrca lahko ponudimo s polento, s pire krompirjem ali pa zgolj z dobrim domačim kruhom in izbrano sezonsko solato.