fbpx
Piščanec z rižem

Piščanec z rižem

Št. oseb: 2
Težavnost: enostavno
Priprava: 10 minut
Kuhanje/Pečenje: 20 minut
  • 1/2 piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1/2 čajne žličke začimbe Kumin
  • 2 stroka česna
  • ščep mletega popra
  • ščep muškatnega oreščka
  • žlica posušenega drobnjaka (ali dve svežega)
  • 4 žlice sladke smetane
  • 4 žlice mlačne vode
  • 1 žlica paradižnikove mezge

Pa se lotimo priprave piščanca z rižem. Narežite in popražite čebulo. Dodajte na manjše koščke narezanega piščanca. Posolite in dodajte začimbe. Dobro premešajte. Dodajte še smetano in vodo, ter na koncu mezgo. Kuhajte na zmernem ognju, pokrito, da lepo vre, toliko časa, da se omaka zgosti. Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa  omako in riž zmešate in dobite rižoto.



Naključni recepti

Zelenjavne blazinice z jogurtovo omako
Zelenjavne blazinice z jogurtovo omako

1 zavitek zamrznjenega listnatega testa 1 por 3 korenčki 100 g graha 1 bučka 1 manjša cvetača 2 žlici paradižnikove mezge sol poper čili v prahu sladka...

Perutničke
Perutničke

1/2 kg perutničk 150 ml oljčnega olja dva stroka česna poper žlička medu žlička sladke paprike vejica svežega rožmarina ščepec čilija v prahu sol Perutničke operemo...