fbpx
Piščanec z rižem

Piščanec z rižem

Št. oseb: 2
Težavnost: enostavno
Priprava: 10 minut
Kuhanje/Pečenje: 20 minut
  • 1/2 piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1/2 čajne žličke začimbe Kumin
  • 2 stroka česna
  • ščep mletega popra
  • ščep muškatnega oreščka
  • žlica posušenega drobnjaka (ali dve svežega)
  • 4 žlice sladke smetane
  • 4 žlice mlačne vode
  • 1 žlica paradižnikove mezge

Pa se lotimo priprave piščanca z rižem. Narežite in popražite čebulo. Dodajte na manjše koščke narezanega piščanca. Posolite in dodajte začimbe. Dobro premešajte. Dodajte še smetano in vodo, ter na koncu mezgo. Kuhajte na zmernem ognju, pokrito, da lepo vre, toliko časa, da se omaka zgosti. Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa  omako in riž zmešate in dobite rižoto.



Danes ...

ASTRO-HRANA, nedelja, 29. 9. 2019

Kakšna gneča, vsi planeti v tehtnici! Le nekaj pobeglih konj se je razteplo po dirkališču in malo skalilo sliko miru. Nek navidezen ali zaresen mir...

Naključni recepti

Ljubljanska obara
Ljubljanska obara

700 g perutnine 1,25 l kostne juhe ali juhe iz koncentrata 40 g maščobe 30 g moke 30 g drobtin 120 g jušne zelenjave 50 g čebule 2 stroka česna zmlet...

Odojkovo stegno iz pečice
Odojkovo stegno iz pečice

1 odojkovo stegno (okoli 2 kg) sol poper 4 stroki česna 3 jedilne žlice medu 1 limona 3 jedilne žlice topljenega masla Odojkovo stegno operemo,...