- 1/2 piščančjih prsi
- 1 čebula
- 1/2 čajne žličke začimbe Kumin
- 2 stroka česna
- ščep mletega popra
- ščep muškatnega oreščka
- žlica posušenega drobnjaka (ali dve svežega)
- 4 žlice sladke smetane
- 4 žlice mlačne vode
- 1 žlica paradižnikove mezge
Pa se lotimo priprave piščanca z rižem. Narežite in popražite čebulo. Dodajte na manjše koščke narezanega piščanca. Posolite in dodajte začimbe. Dobro premešajte. Dodajte še smetano in vodo, ter na koncu mezgo. Kuhajte na zmernem ognju, pokrito, da lepo vre, toliko časa, da se omaka zgosti.
Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa omako in riž zmešate in dobite rižoto.
Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa omako in riž zmešate in dobite rižoto.