fbpx
Piščanec z rižem

Piščanec z rižem

Št. oseb: 2
Težavnost: enostavno
Priprava: 10 minut
Kuhanje/Pečenje: 20 minut
  • 1/2 piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1/2 čajne žličke začimbe Kumin
  • 2 stroka česna
  • ščep mletega popra
  • ščep muškatnega oreščka
  • žlica posušenega drobnjaka (ali dve svežega)
  • 4 žlice sladke smetane
  • 4 žlice mlačne vode
  • 1 žlica paradižnikove mezge

Pa se lotimo priprave piščanca z rižem. Narežite in popražite čebulo. Dodajte na manjše koščke narezanega piščanca. Posolite in dodajte začimbe. Dobro premešajte. Dodajte še smetano in vodo, ter na koncu mezgo. Kuhajte na zmernem ognju, pokrito, da lepo vre, toliko časa, da se omaka zgosti. Posebej skuhajte riž, po navodilih z embalaže. Piščanca z rižem lahko servirate kot na fotografiji, lahko pa  omako in riž zmešate in dobite rižoto.



Naključni recepti

Piščančje perutničke s hladno sirovo omako

1 kg piščančjih perutničk 3 jedilne žlice masla 1 čajna žlica paprike v prahu po 1 čajno žlico tabaska in limonovega soka strok česna 100 g sira z...

Rezanci s piščancem, z gorgonzolo in orehi
Rezanci s piščancem, z gorgonzolo in orehi

200 g piščanca 30 g masla 400 g rezancev 180 g gorgonzole 150 ml navadnega jogurta 90 ml mleka 50 g mletih orehov 30 ml limoninega soka sol poper Na olju...

Njoki z ohrovtovo omako
Njoki z brokolijevo omako

Njoki: 1 kg krompirja 200 g pšenične moke 1 jajce 1 žlička soli  Omaka: 1/2 kg brokolija 2 žlici olja 1 žlica moke čebula česen poper smetana za kuhanje  ...