- cel piščanec
- 50 g masla
- 30 g moke
- sol
- poper
- peteršilj
- 1/2 čajne žličke timijana
- 1 lovorjev list
- 200 g razkoščičenih oliv
Piščanca operemo, obrišemo do suhega in posolimo zunaj in znotraj ter ga položimo v namaščen pekač. Piščanca prelijemo z razgretim maslom, Pečice segrejemo na 200 °C in piščanca pečemo do mehkega, pri čemer ga polivamo z lastnim sokom in toplo vodo. Ko je lepo zapečen, ga vzamemo iz pečice in damo na toplo.
Maslo raztopimo, vmešamo moko in jo popražimo, dokler ne postane lepo rumena. Prilijemo malo hladne vode, nato še toplo, in prevremo. Dodamo sesekljan peteršilj, timijan in lovor. Pri nizki temperaturi kuhamo še 10 minut, dodamo olive in premešamo.
Piščanca razrežemo na kose, zložimo na krožnik in ga prelijemo z omako z olivami.
Maslo raztopimo, vmešamo moko in jo popražimo, dokler ne postane lepo rumena. Prilijemo malo hladne vode, nato še toplo, in prevremo. Dodamo sesekljan peteršilj, timijan in lovor. Pri nizki temperaturi kuhamo še 10 minut, dodamo olive in premešamo.
Piščanca razrežemo na kose, zložimo na krožnik in ga prelijemo z omako z olivami.