- 6 piščančjih prsi brez kosti
- sol
- poper
- 1 jedilna žlica sladke paprike v prahu
- 50 g moke
- 8 jedilnih žlic masla
- 1/2 šopka peteršilja
- 1 čajna žlica suhega pehtrana
- 5 jedilnih žlic limonovega soka
- 1 neškropljena limona
Piščančjim prsim odstranimo kožo in kite in jih otremo. Meso potolčemo in ga začinimo s soljo, poprom in sladko papriko.
Nato ga povaljamo v moki in ga v 2 jedilnih žlicah vročega masla pečemo na vsaki strani 5 minut. Vzamemo ga iz ponve in postavimo na toplo.
V ponvi raztopimo ostalo maslo. Peteršilj operemo, otresemo, drobno sesekljamo in ga skupaj s pehtranom podušimo v maslu. Prilijemo limonov sok, vse skupaj premešamo in enkrat zavremo.
Kose piščančjih prsi položimo v limonovo maslo. Limono opremeo z vročo vodo, otremo in narežemo na koščke. Z njimi okrasimo piščančji file.
Nato ga povaljamo v moki in ga v 2 jedilnih žlicah vročega masla pečemo na vsaki strani 5 minut. Vzamemo ga iz ponve in postavimo na toplo.
V ponvi raztopimo ostalo maslo. Peteršilj operemo, otresemo, drobno sesekljamo in ga skupaj s pehtranom podušimo v maslu. Prilijemo limonov sok, vse skupaj premešamo in enkrat zavremo.
Kose piščančjih prsi položimo v limonovo maslo. Limono opremeo z vročo vodo, otremo in narežemo na koščke. Z njimi okrasimo piščančji file.