- 4 piščančji zrezki
- 1 velika čebula
- 6 velikih rjavih šampinjonov
- šetraj po okusu
- olje
- sol
- lonček sladke smetane
- moka po potrebi
S papirnato brisačko očistimo klobuke šampinjonov in jih narežemo. Na večje trakove narežemo tudi čebulo.
Na pregretem olju popražimo najprej čebulo, dodamo šampinjone, posolimo in pražimo toliko, da spustijo vodo. Dodamo šetraj, premešamo, preko položimo posoljene zrezke in takoj prelijemo s sladko smetano. Če želimo več omake, dodamo žličko moke, vmešane v deciliter mlačne vode.
Kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti. Preverimo slanost. Postrežemo s poljubno prilogo.
Na pregretem olju popražimo najprej čebulo, dodamo šampinjone, posolimo in pražimo toliko, da spustijo vodo. Dodamo šetraj, premešamo, preko položimo posoljene zrezke in takoj prelijemo s sladko smetano. Če želimo več omake, dodamo žličko moke, vmešane v deciliter mlačne vode.
Kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti. Preverimo slanost. Postrežemo s poljubno prilogo.