fbpx
Piščanec na pizzi

Piščanec na pizzi

Št. oseb: 4
Težavnost: enostavno
Priprava: 1 ura
Kuhanje/Pečenje: 30 minut
  • 1/2 kocke kvasa
  • ščep sladkorja
  • 400 g bele gladke moke
  • 1 grški jogurt
  • rezino masla( 1 cm)
  • 2-3 dcl mlačne vode
  • 1/2-1 čajne žličke soli
  • 1 manjše piščančje prsi
  • 1 čebula
  • 1 čajna žlička sušenih, mletih gob
  • šetraj
  • 1/2 male konzerve koruze
  • paradižnikovo mezgo ali ketchup
  • 3 stroke česna
  • ribani sir


Sama priprava pizze ni zapletena, čas nam vzame samo vzhajanje in peka.
Najprej naredimo kvasec. Zdrobimo kvas, dodamo ščep sladkorja, žlico moke in 2-3 žlice vode.Premešamo in pustimo vzhajati na dva-kratno višino.
Pripravimo moko. Na obod (okoli roba) dodamo sol (da ne pride v direkten stik s kvasom). V sredino moke naredimo jamico in vanjo stresemo vzhajan kvasec, grški jogurt, stopljeno maslo, premešamo v jamici in počasi dodajamo vodo. Zamesimo gladko testo, katerega spet pustimo vzhajati na dva-kratno velikost.
Narežemo čebulo, jo popražimo skupaj z drobnimi koščki piščanca. Dodamo čajno žličko posušenih mletih gob, šetraj in 2 žlici tople vode. Ko voda povre, odstavimo.
Vzhajano testo razvaljamo.Če imate radi debelejše testo pecite v enem pekaču, drugače naredite dve pizzi. Razvaljano testo 2x prepognite (kot list za v pismo) in ga tako lažje preložite na pekač obložen s peki papirjem. Testo pomažite s paradižnikovo mezgo, v kateri je nasekljan česen. Enakomerno potresite s koruzo in piščancem, po vrhu naribajte sir.
Pizzo pecite 30 minut na 200 stopinj Celzija.



Astro - hrana

ASTRO-HRANA, sreda, 13. 11. 2019

Luna v dvojčkih je občutljiva na prehladna in pljučna obolenja, zato uživajte hrano, ki vas poleg hranilnih vrednosti tudi ščiti in zdravi v tem...

Naključni recepti

Testenine z vongolami
Testenine z vongolami

400 g testenin - špageti 1 kg majhnih školjk – vongole 200 ml suhega belega vina 100 ml paradižnikove šalše 4 stroki česna 1-2 majhna posušena...

Posavski krompir
Posavski krompir

1 kg krompirja sol  poper koruzna moka Krompir operemo, olupimo, še enkrat operemo in narežemo na krhlje. Še mokrega povaljamo v koruzni moki, ki smo...