- 4 zrezki iz piščančjih prsi
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica rožmarina
- 8 tankih rezin šunke
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 3 srednje veliki korenčki
- 2 bučki
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 dcl belega vina
- 1 žlička nastrgane limonine lupinice
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- mleta paprika
Česen in čebulo olupimo in narežemo na koščke. Korenje temeljito očistimo, bučki operemo in vse narežemo na majhne koščke. Paradižnikovo mezgo zmešamo z belim vinom. Na ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja. Na olju prepražimo čebulo, da dobi steklast videz. Dodamo česen in zelenjavo ter malo popečemo. Dolijemo mešanico vina, začinimo s papriko in posolimo. Pustimo, da se kuha na zelo počasnem ognju.
Meso operemo in osušimo s krpo. Štiri žlice olja segrejemo na ponvi in zrezke na obeh straneh popečemo toliko, da dobijo zlato rumeno barvo in da so hrustljavi. Nato jih začinimo z rožmarinom in papriko ter posolimo. Vsak zrezek zavijemo v dve rezini šunke.
Nato jih položimo na zelenjavo, pokrijemo s pokrovko in pri zmerni temperaturi dušimo okoli 10 minut. Potem jih hitro vzamemo ven, v zelenjavo vmešamo limonino lupinico in peteršilj, nato pa zelenjavo priložimo k zrezkom in postrežemo.
Meso operemo in osušimo s krpo. Štiri žlice olja segrejemo na ponvi in zrezke na obeh straneh popečemo toliko, da dobijo zlato rumeno barvo in da so hrustljavi. Nato jih začinimo z rožmarinom in papriko ter posolimo. Vsak zrezek zavijemo v dve rezini šunke.
Nato jih položimo na zelenjavo, pokrijemo s pokrovko in pri zmerni temperaturi dušimo okoli 10 minut. Potem jih hitro vzamemo ven, v zelenjavo vmešamo limonino lupinico in peteršilj, nato pa zelenjavo priložimo k zrezkom in postrežemo.