- 2 piščančja zrezka
- 50 g špargljev
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1/2 dl belega vina
- sladka smetana
- sol
- poper
- olje
Meso popečemo na vročem olju, da dobi lepo zlato-rjavo barvo in ga malenkost posolimo. Zrezka nato odstavimo na toplo.
V isti posodi prepražimo drobno narezano čebulo ter dodamo na koščke narezane šparglje in sesekljan česen. Med praženjem počasi dodajamo vodo. Ko so šparglji zadosti mehki (okoli 20 minut), solimo in popramo po okusu. Dodamo vino in še malo pokuhamo. Na koncu dodamo malo sladke smetane. Postrežemo z rižem.
V isti posodi prepražimo drobno narezano čebulo ter dodamo na koščke narezane šparglje in sesekljan česen. Med praženjem počasi dodajamo vodo. Ko so šparglji zadosti mehki (okoli 20 minut), solimo in popramo po okusu. Dodamo vino in še malo pokuhamo. Na koncu dodamo malo sladke smetane. Postrežemo z rižem.