- 8 zrezkov piščančjih prsi
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 2 papriki
- 2 dl zelenjavne juhe
- 2 žlici meda
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
- vejica rožmarina
Rožmarinovo vejico operemo pod vodo, jo osmukamo in dodamo v posodo z oljčnim oljem, medom, soljo in poprom. S to mešanico polijemo fileje piščančjih prsi.
Fileje nato popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, na vsaki strani po dve minuti. Tako popečene preložimo v pekač in jih damo v pečico za 20 minut na 170 °C.
V ponvi, iz katere smo vzeli piščančje fileje, popražimo čebulo, česen in na košče narezano papriko. Pražimo 5 do 10 minut, na koncu potresemo z mleto rdečo papriko in zalijemo z zelenjavno juho. Dušimo 15 minut.
Ko so piščančji fileji narejeni v pečici, jih preložimo v ponev in jih še malo pokuhamo v omaki.
Fileje nato popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, na vsaki strani po dve minuti. Tako popečene preložimo v pekač in jih damo v pečico za 20 minut na 170 °C.
V ponvi, iz katere smo vzeli piščančje fileje, popražimo čebulo, česen in na košče narezano papriko. Pražimo 5 do 10 minut, na koncu potresemo z mleto rdečo papriko in zalijemo z zelenjavno juho. Dušimo 15 minut.
Ko so piščančji fileji narejeni v pečici, jih preložimo v ponev in jih še malo pokuhamo v omaki.