- 300 g piščančjega mesa
- 1 čebula
- 1 korenje
- 3 koničaste rumene paprike
- sol
- poper
- 2-3 dl paradižnikove mezge
- 1-2 čajne žličke moke
- 1 čajna žlička mlete paprike
Čebulo olupimo in narežemo na trakove. Popražimo jo le toliko, da postekleni.
Dodamo na trakove narezano papriko, piščančje meso in na kolobarje narezano korenje. Potresemo z mleto papriko, s poprom in soljo. Dobro premešamo in takoj zalijemo s paradižnikovo mezgo in 2 dl tople vode, v katero smo vmešali moko. Spet premešamo in kuhamo do kremne zgostitve.
Med kuhanjem paprikaš večkrat premešamo. Postrežemo ga s poljubno prilogo, a povemo vam, s kruhovimi cmoki se odlično ujema!
Dlje kot boste kuhali paprikaš, bolj se bodo sestavine razpustile, bolj bo postajal kremast, boljšega okusa bo.
Dodamo na trakove narezano papriko, piščančje meso in na kolobarje narezano korenje. Potresemo z mleto papriko, s poprom in soljo. Dobro premešamo in takoj zalijemo s paradižnikovo mezgo in 2 dl tople vode, v katero smo vmešali moko. Spet premešamo in kuhamo do kremne zgostitve.
Med kuhanjem paprikaš večkrat premešamo. Postrežemo ga s poljubno prilogo, a povemo vam, s kruhovimi cmoki se odlično ujema!
Dlje kot boste kuhali paprikaš, bolj se bodo sestavine razpustile, bolj bo postajal kremast, boljšega okusa bo.