- 2 piščančji bedri
- limeta
- sol
-
origano
-
1 velika bučka
-
2 stroka česna
- olivno olje
Pečico nastavimo na 180 °C ventilatorsko. Bedri operemo in posušimo. Solimo, dodamo sok ene limete in origano, zalijemo z olivnim oljem.
Po približno pol ure, damo najprej pekač v pečico, da se segreje. Po približno 5 minutah vroč pekač previdno vzamemo iz pečice, nanj damo bedri in ju polijemo z marinado. Najprej za pol ure pokrijemo z alu folijo.
Med tem narežemo eno veliko bučko, jo posolimo in malo počakamo, da spusti vodo. Meso vmes malo obrnemo, ko odstranimo folijo, dodamo narezano bučko in dva strta česna. Pečemo, da meso dobi lepo zlatorjavo barvo. Postrežemo s polento.
Med tem narežemo eno veliko bučko, jo posolimo in malo počakamo, da spusti vodo. Meso vmes malo obrnemo, ko odstranimo folijo, dodamo narezano bučko in dva strta česna. Pečemo, da meso dobi lepo zlatorjavo barvo. Postrežemo s polento.