- 700 g perutnine brez kosti (piščanec, puran, ...)
- 40 g maščobe
- 100 g čebule
- sol
- poper
- perutninska osnova za zalivanje
- 20 g moke
- 20 g masla
- 250 g poljubne zelenjave
- slan krop
- 0,5 dl kisle smetane
- 1/4 limone (sok)
- petršilj
Perutnino zrežemo na kose. Na vroči maščobi jih na hitro opečemo. Kose mesa preložimo v drugo posodo in jih postavimo v toplo kopel.
Na preostali maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Ko zarumeni, dodamo meso in vse začimbe. Prilijemo potrebno količino perutninske ali zelenjavne osnove in dušimo. Ko je meso mehko, dodamo masleno kroglico, da jed zgostimo. Nato dodamo še očiščeno, poljubno narezano (dresirano) zelenjavo, ki smo jo skuhali v slanem kropu.
Nazadnje jed okisamo z limono, ji primešamo kislo smetano in sesekljan petršilj. Če želimo, masleno kroglico pripravimo tako, da v maslo dobro vmešamo moko in oblikujemo kroglico.
Na preostali maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Ko zarumeni, dodamo meso in vse začimbe. Prilijemo potrebno količino perutninske ali zelenjavne osnove in dušimo. Ko je meso mehko, dodamo masleno kroglico, da jed zgostimo. Nato dodamo še očiščeno, poljubno narezano (dresirano) zelenjavo, ki smo jo skuhali v slanem kropu.
Nazadnje jed okisamo z limono, ji primešamo kislo smetano in sesekljan petršilj. Če želimo, masleno kroglico pripravimo tako, da v maslo dobro vmešamo moko in oblikujemo kroglico.