- 1,5kg jagnjetine: celo stegno
- sol
- poper
- rožmarin
- 2 stroka strtega česna
- 4 žlice olja
- 1dl juhe za zalivanje
Za pečenje je najboljše stegno. Mesu odstranimo kožice in loj, ga osolimo, nadrgnemo s poprom, rožmarinom in česnom ter položimo v pekač na mrežico. Jagnjetino prelijemo z vročim oljem in damo v pečico, razgreto na 200°C. Čez 10 minut prelijemo ob robu pekača juho, pekač potresemo, ga nagnemo in s sokom polijemo pečenko. Na tak način med peko jagnjetino večkrat polijemo.
Pečemo eno uro. Sredi pečenja meso obrnemo. Ko je meso pečeno, ga pokrijemo in nekaj časa pustimo na toplem, nato ga narežemo. Iz pečenkinega soka poberemo maščobo, sok malo ukuhamo in z njim pokapamo meso.
Pečemo eno uro. Sredi pečenja meso obrnemo. Ko je meso pečeno, ga pokrijemo in nekaj časa pustimo na toplem, nato ga narežemo. Iz pečenkinega soka poberemo maščobo, sok malo ukuhamo in z njim pokapamo meso.