- 30 dag fižola (belega) 40 dag prekajene svinjine
- 2 stroka česna
- 25 dag čebule
- 2 dag paradižnikove mezge
- 5 dag masti ali olja
- 1 dag moke
- 1 jed. žlica ostre paprike v prahu
- 1 feferon
- 1 korenček
- 1 korenina peteršilja
- 1 lovorjev list
- sol
- poper
Fižol dobro operemo in namočimo čez noč.
Nato vodo odlijemo in nalijemo svežo hladno vodo. Dodamo drobno narezane korenine peteršilja in korenčka, prav tako nasekljano čebulo, strt česen, lovorov list ter prekajeno svinjino in kuhamo na srednji temperaturi dokler se meso ne zmehča. Nato vzamemo meso iz posode, dodamo prežganje s paradižnikovo mezgo, nato ostro papriko, sesekljan feferon in vse na isti temperaturi dobro nakuhamo tako, da počasi vre do mehkega (skoraj razkuhano, ampak samo skoraj).
Potem po potrebi dosolimo in postrežemo v globokem krožniku in dodamo rezino kuhane svinjine.
Nato vodo odlijemo in nalijemo svežo hladno vodo. Dodamo drobno narezane korenine peteršilja in korenčka, prav tako nasekljano čebulo, strt česen, lovorov list ter prekajeno svinjino in kuhamo na srednji temperaturi dokler se meso ne zmehča. Nato vzamemo meso iz posode, dodamo prežganje s paradižnikovo mezgo, nato ostro papriko, sesekljan feferon in vse na isti temperaturi dobro nakuhamo tako, da počasi vre do mehkega (skoraj razkuhano, ampak samo skoraj).
Potem po potrebi dosolimo in postrežemo v globokem krožniku in dodamo rezino kuhane svinjine.