Palačinke:
- 1/2 l riževega napitka
- 1 jajce
- 200 g navadne moke
- sol
Nadev:
- 200 g piščančjih prsi
- 200 g bučk
- 4 žlice olivnega olja
- 1 manjša čebula
- 1/2 l čiste juhe (kokošje ali zelenjavne)
- sol
- poper
- curry
V posodi zmešamo napitke, jajce, sladkor, moki in sol. Masa mora biti gladka, brez grudic. Segrejemo ponev in iz pripravljene mase spečemo palačinke, ki jih shranimo na toplem.
Meso oplaknemo in narežemo na kocke. Bučke očistimo, operemo in ravno tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Juho segrejemo. V širši posodi segrejemo oljčno olje in na njem stekleno prepražimo čebulo. Dodamo meso in ga z vseh strani na hitro popečemo. Dodamo bučke in jih prepražimo. Rahlo posolimo, popopramo, potresemo s karijem in zalijemo z zajemalko tople juhe. Znižamo temperaturo in mešamo, dokler tekočina ne izpari. Dodamo novo zajemalko juhe, pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo okoli 15 minut.
Poskrbimo, da je meso ves čas dobro zalito s tekočino, da ostane sočno in se ne izsuši. Proti koncu lahko posodo odkrijemo in pustimo, da tekočina povre. Ko je meso mehko, ga po (cca) dve žlici naložimo na posamično palačinko (na polovico), ki jo prepognemo oziroma zvijemo, kolikor se da. Postrežemo takoj.
Meso oplaknemo in narežemo na kocke. Bučke očistimo, operemo in ravno tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Juho segrejemo. V širši posodi segrejemo oljčno olje in na njem stekleno prepražimo čebulo. Dodamo meso in ga z vseh strani na hitro popečemo. Dodamo bučke in jih prepražimo. Rahlo posolimo, popopramo, potresemo s karijem in zalijemo z zajemalko tople juhe. Znižamo temperaturo in mešamo, dokler tekočina ne izpari. Dodamo novo zajemalko juhe, pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo okoli 15 minut.
Poskrbimo, da je meso ves čas dobro zalito s tekočino, da ostane sočno in se ne izsuši. Proti koncu lahko posodo odkrijemo in pustimo, da tekočina povre. Ko je meso mehko, ga po (cca) dve žlici naložimo na posamično palačinko (na polovico), ki jo prepognemo oziroma zvijemo, kolikor se da. Postrežemo takoj.