- 8 manjših zrezkov ombola
- 1 dl belega suhega vina
- 0,5 dl jušne osnove
- 1 smetana za kuhanje
- 2 žlici gorčice
- sol
- poper
- česen v prahu
- 3 žlice oljčnega olja
Zrezke operemo, dobro osušimo s papirnato brisačo, na obes straneh malo posolimo, popopramo in vtremo česen v prahu. V večjo ponev damo malo oljčnega olja in na segretem olju opečemo zrezke. Dolžina peke je odvisna od tega, kako imate radi pečene zrezke in od debeline zrezkov. Načeloma je dovolj 3 minute na vsaki strani.
Zrezke odstranimo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev vlijemo vino, pustimo minutko ali dve, dolijemo še jušno osnovo, gorčico in smetano za kuhanje. Ob stalnem mešanju kuhamo še dve minuti in v ponev vrnemo popečene zrezke in vso tekočino, ki se je nabrala v posodi, v katero smo jih odstavili. Zmanjšamo ogenj in skupaj kuhamo še nekaj minut. Stalno mešamo, da se ne prismodi.
Odstavimo z ognja, pustimo v ponvi še minutko ali dve in postrežemo s pire krompirjem. Hitro in okusno kosilo je pripravljeno.
Zrezke odstranimo iz ponve in shranimo na toplem. V ponev vlijemo vino, pustimo minutko ali dve, dolijemo še jušno osnovo, gorčico in smetano za kuhanje. Ob stalnem mešanju kuhamo še dve minuti in v ponev vrnemo popečene zrezke in vso tekočino, ki se je nabrala v posodi, v katero smo jih odstavili. Zmanjšamo ogenj in skupaj kuhamo še nekaj minut. Stalno mešamo, da se ne prismodi.
Odstavimo z ognja, pustimo v ponvi še minutko ali dve in postrežemo s pire krompirjem. Hitro in okusno kosilo je pripravljeno.