- 6 kosov ombola
- 1 čebula
- dva stroka česna
- 1 čajna žlička mlete paprike
- paradižnikova mezga
- sol
- poper
Zrezke operemo, dobro osušimo s papirnato brisačo, na obeh straneh malo posolimo, popopramo in vtremo nasekljan česen. V večjo ponev damo malo oljčnega olja in na segretem olju opečemo zrezke. Dolžina peke je odvisna od tega, kako imate radi pečene zrezke in od debeline zrezkov. Načeloma je dovolj pet minut na vsaki strani. Zrezke odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.
V isto ponev, kjer smo pekli zrezke, damo sesekljano čebulo, ter popražimo, da postekleni. Dodamo mleto papriko, malo paradižnikove mezge, na hitro popražimo ter zalijemo z vodo. Ob stalnem mešanju malo pokuhamo. Zrezke damo iz posode v omako, kuhamo še dve minuti. Zmanjšamo ogenj in skupaj kuhamo še nekaj minut. Stalno mešamo, da se jed ne prismodi.
V isto ponev, kjer smo pekli zrezke, damo sesekljano čebulo, ter popražimo, da postekleni. Dodamo mleto papriko, malo paradižnikove mezge, na hitro popražimo ter zalijemo z vodo. Ob stalnem mešanju malo pokuhamo. Zrezke damo iz posode v omako, kuhamo še dve minuti. Zmanjšamo ogenj in skupaj kuhamo še nekaj minut. Stalno mešamo, da se jed ne prismodi.