- 1 kg grobo mlete govedine
- 50 g čebule
- 1 zdrobljena ali zmleta pekoča paprika
- sol
- olje za premazovanje
Mleto meso dobro premesimo in postavimo za 12 ur na hladno.
Potem ga še enkrat zmeljemo, tokrat na drobno, dodamo na drobno sesekljano čebulo, zdrobljeno ali zmleto pekočo papriko in sol. Znova dobro premešamo in pregnetemo ter pustimo na hladnem še kakšni dve uri.
Izoblikujemo čevapčiče in jih najprej popečemo na dobro razgretem žaru, potem pa rešetke dvignemo (ali zmanjšamo temperaturo) in pečemo naprej, pri čemer jih obračamo in pogosto premažemo z oljem.
Postrežemo vroče z mlado čebulico in s pečenimi paprikami.
Potem ga še enkrat zmeljemo, tokrat na drobno, dodamo na drobno sesekljano čebulo, zdrobljeno ali zmleto pekočo papriko in sol. Znova dobro premešamo in pregnetemo ter pustimo na hladnem še kakšni dve uri.
Izoblikujemo čevapčiče in jih najprej popečemo na dobro razgretem žaru, potem pa rešetke dvignemo (ali zmanjšamo temperaturo) in pečemo naprej, pri čemer jih obračamo in pogosto premažemo z oljem.
Postrežemo vroče z mlado čebulico in s pečenimi paprikami.